RSS: Articole | Comentarii

Rimetea Climbing Open 2006

0 comentarii

Desi vremea se anunta potrivnica, concursul RICO 2006 (desfasurat pe 15-16 aprilie) a fost un eveniment reusit, cu trasee variate si bine echipate. Participare foarte numeroasa, peste asteptarile organizatorilor (in jur de 50 de participanti).

In ciuda faptului ca lista de trasee continea 17 pozitii, infiltratiile si ploaia din prima zi au facut inutilizabile o parte din rute, in special cele foarte grele. Desi concurentii au incercat (uneori la limita imposibilului) sa le catere, din lista traseelor “ude” a cazut doar unul singur – si acela dupa lupte seculare :)

Mardare (stanga) & Kobe (dreapta)

S-au parcurs trasee frumoase, s-a luptat “pe fata” si cel mai impotant lucru – spiritul de fairplay a fost la maxim, exemplele fiind nenumarate: concurentii care i-au permis lui Mardare sa parcurga un traseu usor cu cateva minute inainte de expirarea timpului aspect care i-a permis ocuparea locului 1 sau baietii care au renuntat sa mai incerce “Rustic” permitandu-mi sa mai acord o incercare in limita timpului, etc.)

Kobe in “Hotul Cleptoman” (7a+)

Per total, daca ar fi sa trag o concluzie, lucrurile ar sta asa:

Bile albe:

– trasee variate, tehnice si asigurate foarte bine (cu material bicromat de calitate)
– premii consistente (primii 6 clasati)
– disponibilitatea organizatorilor pentru filat
– arbitri suficienti ca sa acopere intreaga zona de concurs
– zona in sine este foarte bine acoperita de sistemul de agroturism, cu posibilitati excelente de cazare si masa, la preturi onorabile

Bile negre:

– anumite trasee mai trebuiau usor curatate, in special pentru a se elimina prizele de picioare instabile
– prezenta carabinierelor cu filet in top – multa lume a avut obiceiul instinctual de a inchide filetul, ceea ce a dat emotii concurentilor incepatori care punctau topul la limita

Per total a fost foarte OK si cu ocazia asta transmit felicitarile mele organizatorilor, in special lui Adi Munteanu. Informatii despre traseele din zona puteti gasi pe site-ul personal al lui Adi.

Kobe in “Somn de voie” (6b)

Daca la fete lucrurile au fost foarte clare – ieseanca Amalia Mindru castigand lejer competitia, la baieti a existat egalitate pe prima pozitie, Mardare si Costin impartind astfel laurii victoriei (dar nu si premiul). Banala “risca” a rezolvat dilema premiului, norocul apartinandu-i primului concurent, ca asa e Capitala mai baftoasa :)

Mardare in “Lisimah” (6b+)

Clasamente finale

FEMININ

1. Amalia Mîndru
2. Lavinia Malancraveanu
3. Loredana Vaipan
4. Valentina Aldea

MASCULIN

1. Morariu Costin & Viorel Amzaroiu
3. Florin Daneliuc
4. Constantin Gabor
5. Florian Mastacan
6. Radu Oltean

Felicitari si ne vedem anul viitor!

Leave a Reply