RSS: Articole | Comentarii

Bicaz reloaded

0 comentarii

Se pare că în ultimele ieşiri, tot interesul nostru s-a restrâns la aceeaşi zonă, sectorul “K2” din Cheile Bicazului. Recunoscută ca fiind cea mai susţinută faleza de escaladă din RO (grade de la 7b+ la 8a+), aria respectivă cuprinde trasee foarte frumoase, grele şi lungi.

Plecaţi în gaşca “standard” (eu, Kojak, Ciofu şi Paletă) şi reuniţi la faţa locului cu Ciprian, ne-am năpustit pe noile sau vechile proiecte: eu pe “Matrix”, Cătălin şi Paletă pe “Insomnia”, Kojak pe “Chic” – un traseu proaspăt eliberat de Oliver Batâr.

Matrix, my pain…

După multiple încercări, ratarea zilei vine din partea lui Ciofu care a căzut din top-ul traseului , dar care probabil îşi va trece weekendul viitor în palmares primul 8a+. Kojak a rezolvat tema în 3 încercări decontând ruta de la 8a la 7c+, Paletă încă lucrează la rută iar eu am avansat pe “Matrix” – căzând în cruxul superior la ieşire. Mai trebuie ceva determinare.

Cătălin Ciofu în “Insomnia”

Binenţeles că a şi plouat o repriză, că altfel nu se putea. Şi tot drumul de întoarcere. Dar per total a fost un weekend bun de căţărat deşi a fost cam frig (15 grade). Ne-am reîntors în oraş cu planul făcut pentru săptămâna viitoare şi cu aceleaşi probleme zilnice: cum supravieţuim cu panoul, cum apucăm să ne mai antrenăm printre munci, etc…

S-a mai dus un weekend şi ne apropiem din ce în ce mai mult de concediu – unde ne vom deporta în Bulgaria. Până atunci însă, mai sunt 2 saptamani şi o groază de proiecte de finalizat.

Leave a Reply