RSS: Articole | Comentarii

Romania Dry Contest 2006

0 comentarii

Un concurs destul de reuşit şi cu destule surprize. Cam aşa se poate caracteriza aceasta primă ediţie a concursului “Romania Dry Contest 2006”, event care s-a desfăşurat în acest weekend în Piaţa Revoluţiei. Au fost un număr relativ mare de concurenţi, respectiv un număr relativ mic de spectatori – aspect surprinzător ţinând cont de locaţia aleasă.

Organizatorii au pregătit o structură de aproximativ 12 metri înălţime, cu diverse înclinaţii şi cu un tavan în partea finală. Traseele au fost echipate atât cu prize speciale de dry tooling cât şi cu prize clasice, la care s-au adaugat câteva elemente din lemn (pentru lovit) precum şi un buştean atârnat în tavan.

În calificări

Calificările au mers relativ ok pentru anumiţi participanţi, 3 concurenţi reuşind să facă topul, eu cazând la ultima priză înainte de top iar restul concurenţilor eşuând în zona buşteanului sau mai jos. Din nefericire, apar surprizele: Justin pierde topul pentru că nu a asigurat o buclă, Bivuac cade la primul lemn, Petrescu la a 3-a priză – o inversă pretenţioasă. Finalul zilei ne-a prezentat lista celor 12 finalişti şi proba de dificultate la fete, un soi de comedie adhoc. Exceptând primele două concurente care chiar au urcat pe structură, restul fetelor au eşuat lamentabil pe prima asigurare, unele nefiind în stare să lege 2-3 mişcări. Cu destul tupeu şi beneficiind de urletele noastre, Iaşiul a smuls locul 2 după o prestaţie onorabilă.

A doua zi a urmat finala, atât de aşteptată de toţi concurenţii. Traseul era mult mai greu, cu plecare direct din yaniro, prize proaste sau inexistente la picioare şi mişcări dinamice. A fost oarecum dramatic pentru ca jumătate din finalişti am căzut în prima parte a structurii, la un pasaj în care se lovea în nişte bucăţi de lemn de plop. Mai toţi cei care am stat prost cu tâmplăria ori am lovit în contra fibrelor (cazul meu de exemplu, care am lovit de 3 ori succesiv) sau au rupt pur şi simplu prima plachetă la mişcarea dinamică impusă de traseu. Doar 3 concurenţi au trecut de acest pasaj, tavanul departajându-i în clasamentul final.

Cruxul inferior din finală

Supărat rău pe evoluţia din finală m-am mai dezmorţit la proba specială – săritura la buştean – unde am reuşit să mă calific în ultima rundă alături de Zuzu, Justin şi Petit, după ce în etapa anterioară sărisem mai mult de 2 metri faţă de prizele de plecare. Zuzu a fost singurul care a reuşit să lovească eficient şi prin urmare a câştigat şi această probă.

Pe post de Superman la un jump de 2 metri…

Bile albe:

  • structură cu înclinatii variabile
  • prize specifice pentru dry tooling
  • trasee foarte frumoase, variate şi cu elemente atât dinamice cât şi de forţă – Petit şi Bogdan, aveţi respectul meu pentru asta.
  • structura de încălzire foarte eficientă în zona de izolare
  • proba specială care ne-a detensionat pe mulţi după evoluţiile din finală

Bile negre:

  • plachetele de lemn necojite de scoarţă, aspect care a cauzat o groază de evoluţii eşuate atât în calificări cât şi în finală
  • prezenţa unor asigurări succesive la mai putin de 50 de cm una de alta (practic inutile)
  • lipsa premiilor în bani la faţa locului, invocându-se diverse scuze organizatorice
  • comentator execrabil – Marius Vintilă de la Guerrila Radio. Ţin să îţi explic maestre că replici de genul “Florian Mastacan este un concurent foarte bun, păcat că e din Iaşi” nu se fac la asemenea competiţii unde de obicei nu există probleme legate de provenienţa sportivilor şi prin urmare poţi să fii foarte fericit că te-ai ales doar cu o înjuratură şi nu cu un piolet între dinţi.

Clasament final

Feminin:

1. Andreea Copăescu
2. Ioana Ioniţă
3. Adina Vioreanu
4. Cristina Pogăcean
5. Georgiana Gligor
5. Lucia Bondila
6. Andra Bunea

Masculin:

1. George Stăncescu
2. Justin Ionescu
3. Florin Limbovici
4. Mircea Struţeanu
5. Robert Cohn
5. Florian Mastacan
5. Mihai Sima
5. Marian Bucneru
5. Teodor Ştefănescu
5. Valentin Chiriac
6. Teodor Păunescu
7. Lilian Ungureanu
8. Flavius Pancescu
9. Nicolae Badea
10. George Stroie
10. Doru Ionuţ
10. Sabin Sasu
11. Lucian Bursuc
12. Alexandru Păun
12. Cătălin Petrescu
13. Popescu Ionuţ
14. George Giurma
14. Eugen Dumitrescu
15. Petru Acon
16. Milea Iulian
17. Dinu Marian

Leave a Reply