RSS: Articole | Comentarii

IWC 2007, Dry tooling în Piatra Mare

0 comentarii

A trecut şi al doilea an când Buşteni-ul găzduieşte etapa de Campionat Mondial de Căţărare pe Gheaţă, cu o organizare mult mai bună şi cu o participare mult mai numeroasă. Dacă anul trecut mulţi concurenţi au fost refractari la ideea de a vizita România, acum lucrurile au stat cu totul altfel, întrucât aproximativ 80 de sportivi s-au înscris la startul competiţiei. Lotul românesc, mult restrâns faţă de 2006, a avut doar 5 componenţi: Cătălin Petrescu, Dan Burcea, George Stăncescu, Andreea Copăescu şi subsemnatul.

Dupa o probă de viteză desfăşurată in extremis joi seara (în jurul orei 23) întrucât structura respectivă era aproape de prăbuşire din cauza încălzirii globale, probele de dificultate au triat concurenţii şi au determinat astfel noii campioni mondiali: Evgeny Krivosheitsev şi Jenny Lavarda. Rezultatele detaliate pot fi vizionate pe site-ul oficial, www.iwcbusteni.ro.

Evgeny Krivosheitsev

Barbara Zwerger (locul 4 în finală)

Privind comparativ cu anul trecut, nivelul competiţional a crescut catastrofal iar noi am rămas ca de obicei în urmă. Echipele naţionale s-au întărit puternic, poate unul din cele mai bune exemple fiind lotul Bulgariei – în care majoritatea componenţilor au ajuns cu success la cota M11. Ca şi rezultate, participând la doar o etapă din trei, am reuşit clasarea în clasamentul final la viteză pe poziţia 22 şi undeva în zona subsolului în clasamentul pentru proba de dificultate. Ca şi în 2006, România are singurul rezultat notabil la viteză, unde Zuzu a reuşit clasarea pe locul 12.

Kobe în calificări

După un sezon competiţional care s-a desfăşurat în proporţie de 95% în sistem dry, probabil va exista şi o reorientare în sezonul 2008, mai ales întrucât backpoint-ul va fi eliminat şi astfel efortul fizic va deveni mai impresionant.

Poate una din cele mai bune descrieri a concursului de la Buşteni (privită prin ochii unui concurent) o găsiţi aici, redactată de Dave Brown, component al echipei britanice.

După calificările eşuate din ziua de vineri, am decis împreună cu Dan Burcea să urcăm până la cele 3 trasee de dry din Piatra Mare, rute amenajate de Liviu Surcel anul trecut.

Am ajuns dupa aproximativ 1 oră marş de apropiere şi am parcurs ultimele 2 din cele 3 trasee existente:

1. Man in Black M8+
2. Apocaliptica M8
3. Mini Crux M5+

… eu reuşind destul de repede un 2nd go la “Apocaliptica” iar Dan legându-l după ce cu câteva zile în urmă îl parcursese top-rope. Traseele sunt frumoase şi în plus mai există potenţial evident în zonă.

M-am reîntors în Iaşi luni dimineaţa şi m-am apucat de definitivat panoul de dry tooling care ne va servi (sper) pentru încheierea onorabilă a sezonului competiţional şi în plus va oferi un teren net superior de antrenament pentru sezonul următor. Am să revin cu poze, după ce va fi echipat complet.

Leave a Reply