RSS: Articole | Comentarii

Ajutor pentru Claudiu Miu

1 comentariu

Claudiu Miu este Campion Naţional şi Balcanic la bouldering.

Claudiu este o persoană foarte rezervată şi timidă. N-ai şti că e un foarte bun căţărător pentru ca nu vorbeşte foarte mult despre asta. Datorită acestei timidităţi nu ai putea să-ţi imaginezi câtă forţă şi determinare poate să genereze când se căţără pe trasee de mare dificultate.

Pasiunea lui pentru căţărat l-a purtat peste tot în lume. La vârsta de 28 de ani a căţărat “Freaks of the Industry” un faimos traseu de boulder din Rocky Mountains National Park, cu grad de dificultate 8B bloc.

A continuat să se caţere în Anglia, Bulgaria, faimoasa zonă Indian Creek din Utah, Ticino în Elveţia, Glenmore Lodge în Scoţia şi multe altele.

În 2009 şi 2010 în Cupa Mondială de Bouldering în Munchen, Claudiu a avut cea mai buna performanţă a unui căţărător român la Cupa Mondială.

Pentru mulţi ani Claudiu a lucrat ca instructor de căţărare în Bucureşti, împărtăşind pasiunea sa cu începătorii şi cu copii în particular. Datorită abilităţilor sale, pasiunii şi performanţele din competiţiile sportive, a fost angajat ca manager la sala de escaladă la care s-a antrenat. Acest lucru i-a amplificat pasiunea pentru căţărare reuşind să îmbine ceea ce puţini reusesc, profesia cu pasiunea.

Cam în acelaşi timp, Claudiu a inceput să aiba probleme cu încheieturile mâinilor. A continuat să se caţere la un nivel mai slab, dar problemele şi durerile au progresat până la un nivel alarmant. Datorită disconfortului extrem a mers la doctori din nou doar ca sa fie diagnosticat din păcate cu artrită polireumatoidă şi după ani de cercetări, cu boala controversată Lymes.

Doctorii din România şi Anglia au confirmat că, boala lui Claudiu are un progress foarte rapid şi degenerant spre o artrită polireumatoidă severă. Complicaţiile cu boala Lymes au prezentat multe provocări legate de tratament. Doctorii continuă să facă faţă provocărilor continue legate de felul în care boala Lymes afectează artrita reumatoidă si atacă corpul cu rapiditate.

Acum 3 ani era mai puternic decât stâncile pe care obişnuia să le caţere cu o artă desăvârşită. Acum nu se mai poate căţăra. Provocările zilnice sunt din cele mai simple, pe care cei mai multi din noi le facem făra prea mare greutate: coborâtul din pat sau scaun, mersul pe scări, prepararea mâncarii. Boala Lymes şi artrita reumatoidă cronică sunt boli atât de severe încât atacă întregul corp cu o forţă alarmantă. A fost confirmat de rezultatele la testele de sânge şi de doctori că deteriorarea ligamentelor a ajuns la un nivel la care în mod normal se ajunge după 20 de ani.

Claudiu are nevoie de ajutorul nostru, pentru a strânge cei 20.000 USD necesari tratamentului în Germania. Puteţi dona accesând pagina de aici.

Povestea completă a bolii lui Claudiu este aici.

  1. Baloi Andrei says:

    Ma numesc Baloi Andrei,si sunt unul dintre adolescentii cu care Claudiu a lucrat,un foarte bun instructor si un om cu un caracter de milioane.E trist sa aflu acum ce sa intamplat,el fiind unul dintre cei mai buni instructori pe care i-am avut,defapt Cel Mai Bun. Imi pare rau. CLAUDIU SA TE FACI BINE CAT MAI REPEDE SI SA CATERI DIN NOU!!!

Leave a Reply