RSS: Articole | Comentarii

Discover Stânca

0 comentarii

Ultimele săptămâni au fost foarte importante pentru mine. Am strâns din dinți cu recuperarea, am crescut puțin intesitatea antrenamentului la sală – fiind axat mai mult pe revenire și refacerea anduranței. Surpriza și adevărata desfătare mi-a adus-o cățăratul la Stânca, noua zonă de bouldering pe care insist să o extindem datorită condițiilor mult mai bune decât la Sihla (pădurea mai rară, poziționarea pe creastă și nu în ultimul rând izolarea și peisajul).

Neavând voie să forțez peste anumite limite, m-am focusat pe deschiderea de rute relativ ușoare. Astfel am reușit a mă cățăra la un nivel mai redus dar în plus am și generat un număr mai mare de trasee de încălzire/pentru începători. Împreună cu restul băieților din Iași, am curățat și parcurs rute cât mai aproape de potecă, rutele rezultate fiind foarte frumoase și tehnice în același timp.

Dar binențeles, pe lângă rutele facile au început să apară și proiectele mai tari, unele din ele fiind eliberate la o zi iar altele ridicând probleme încă nesoluționate. La ora actuală sunt peste 30 de rute deschise în zonă iar potențialul este mare. În paralel am început și lucrul la un topo online dar lipsa timpului întârzie puțin lansarea proiectului.

Zaraza Rallonge

Datorită limitărilor la anumite tipuri de prize (în special riglete și bidoigt-uri), în ultimul timp nu m-am mai cățărat la escaladă deoarece doar bouldering-ul îmi permite să îmi aleg rutele în funcție de posibilitățile actuale. Mi-e dor să mai aud „clinchet-ul carabinierelor” dar în același timp mă bucur cât mai mult de faptul că pot cățăra la un nivel mediu. Trebuie să recunosc că pădurea magică de la Stânca m-a ajutat foarte mult să îmi revin și să mă resetez din starea de platou în care intrasem.

Zaraza Rallonge

Sunt relativ stabilizat cu recuperarea dar în continuare caut răspunsuri care mi-ar putea îmbunătăți sau cel puțin îndruma activitatea din viitor.

Leave a Reply