RSS: Articole | Comentarii

Back in Business

0 comentarii

Ultimele luni au trecut greu dar fiecare progres pe care l-am înregistrat mi-a dat energia de a merge mai departe. În total am avut 3 luni de recuperare, ședințele având frecvență zilnică. La jumătatea lui Decembrie am avut prima sesiune de cățărat în sală și am trăit o mare bucurie pentru că nu am mai simțit durerea din trecut.

Mă cațăr!

Trăgând linie, partea bună este că din punct de vedere motric, tendonul este OK iar testele funcționale făcute la Barcelona (la insistența medicilor care au fost cam nemulțumiți de durata recuperării) au confirmat 100% acest lucru. Am rămas însă cu câteva mici sechele (fiind limitat la aproximativ 90% din amplitudinea totală pe flexia și extensia activă, dar cu capabilitate de 100% dacă fac aceleași mișcări pasiv) iar cel mai deranjat lucru e că medicii au ridicat nivelul de alertă din perspectiva artrozei care se dezvoltă în articulația proximală. Tind să cred că o eventuală recuperare făcută într-o clinică de profil din străinătate ar fi avut rezultate mai rapide și poate mai bune dar acest aspect ar fi fost peste puterile mele financiare în acest moment.

Mă cațăr iar asta este o victorie de neprețuit. După primele ședințe de acasă, am petrecut sărbătorile  în Belgia și am avut posibilitatea de a face foarte mult rulaj la escaladă indoor pe grade de dificultate scăzute. M-a ajutat foarte mult acest lucru pentru că corpul a intrat foarte repede înapoi în regimul de lucru.

Biover

Biover

Evident am reluat ușor și partea de bouldering dar nu am forțat absolut nimic. Am avut avantajul de a putea alege tot timpul tipurile de prize confortabile întrucât în toate sălile în care am cățărat setările erau foarte variate și drept urmare nu am riscat deloc în abordarea mișcărilor.

Biover

City Lizard

Revenit acasă am continuat cu antrenamente predominante de anduranță. Mișcări multe, prize confortabile. Tonusul muscular a fost recuperat din timp grație antrenamentelor analitice pe care le-am desfășurat cu un trainer de fitness – Radu Vlad de la Club Moving – căruia trebuie să îi mulțumesc enorm pentru încrederea care mi-a dat-o, pentru complexitatea programelor și circuitelor adaptate necesităților mele dar mai ales pentru ingeniozitatea de a doza efortul și de a concepe anumite exerciții în perioada când nu îmi puteam folosi mâna la capacitate maximă.

La o lună distanță față de excursia de Revelion, m-am testat din nou indoor dar de data asta la Barcelona și am reușit să parcurg rute (unele chiar flash) în zona gradului 7A+ (alese cu prize confortabile), semn că procesul de creștere funcționează. În continuare sunt destul de limitat la orice combinație de riglete pe mâna stângă dar lucrurile par a evolua pozitiv.

Sharma Climbing Barcelona

Pe termen scurt voi continua lupta cu problemele post operatorii iar pe termen mediu nu vreau decât să mă pregătesc cât mai bine pentru sezonul de cățărat. Intenționez să mă cațăr cât mai mult posibil acest an și alegerea unor obiective pertinente mă motivează să îmi setez un plan de antrenament. Din punct de vedere competițional sunt în stand by, chit că am participat la două din etapele TNB 2016 fără nici un obiectiv ci mai mult din curiozitate pentru a mă testa dacă totul este în regulă.

Voi mai scrie după ce vine primăvara, momentan mă bucur de progresele înregistrate și merg înainte cu încredere pentru că „ce nu te omoară, te face mai puternic”.

Back in Business (FA), Stânca

Back in Business.

Leave a Reply