RSS: Articole | Comentarii

Orientarea antrenorilor pentru performanța pe termen lung

1 comentariu

În luna martie 2018 am fost invitat împreună cu Károly-Csaba Szőcs și Bogdan Dudau la o conferință organizată de Federația Română de Alpinism și Escaladă, având ca temă principală de discuție subiectul antrenamentului de performanță la nivel de copii și juniori. A fost un prim eveniment organizat cu această titulatură ce și-a atins target-ul, în special prin prezența persoanelor care au o implicare directă în această activitate.

Prezentarea mea a surprins două subiecte distincte – Orientarea antrenorilor pentru performanța pe termen lung, respectiv Metode de antrenament adaptate pentru protejarea dezvoltării fizice a copiilor. Am considerat a fi cruciale aceste direcții deoarece rolul nostru în procesul de creștere al tinerilor atleți este de a-i ridica și de a-i purta în această frumoasă călătorie a performanței care trebuie să se manifeste în zona senioratului – când maturizarea fizică este finalizată.

După susținerea mea publică am primit mai multe solicitări, în special de la persoanele care nu au reușit din varii motive să participe, de a publica slide-urile de prezentare. Inițial am ezitat (dar am expediat tuturor solicitanților informația) deoarece în general eu vorbesc în public foarte liber și nu folosesc slide-urile decât ca suport – practic cam 60% din informație lipsește. Dar dacă totuși sunt doritori care vor să parcurgă ideile mele din prezentare, le pot găsi acum mai jos (mai puțin materialele video).

Sunt ferm convins că vor mai exista evenimente similare în viitor și vă recomand tuturor celor implicați în fenomen să participați și de ce nu – să împărtășiți ideile voastre.

Prezentare FRAE
  1. Bogdan Sofiea says:

    Foarte bun material!

Leave a Reply